Ipari létesítményektől a dizájn lakásokig hódít a Salgó polc

Ipari létesítményektől a dizájn lakásokig hódít a Salgó polc

A Salgó polc fogalom a polcrendszerek között. Az általunk ismert Salgó polc angol licensz alapján készült az 1950-es évektől a Salgótarjáni Acélgyárban – innen hát a név. Magát a rendszert perforált profilok vagy lábak, polcok, merevítők és rögzítő elemek alkotják. A klasszikus módon takaróelemek nélkül készülő Salgó polcok megjelenése egyszerre nyers, letisztult és professzionális. A hagyományos, logisztikai polcos felépítmények és raklapos tárolókon felül múzeumi vitrinek, gördíthető állványok, üzemcsarnoki irányító irodák, pódiumok és galériák is kialakíthatóak a nagy teherbírású rendszerből, amikhez ma már különböző megjelenésű kiegészítők és takaróelemek is illeszthetőek.

Miközben a Salgó rendszer alapvetően az ipari létesítmények segítője, logikus és szerelhető kialakítása miatt a lakossági felhasználása is egyre népszerűbbé vált. Egy Salgó polc régóta bevált megoldás a garázsban vagy a kamrában, de egy üzlethelyiség, bár vagy loft lakás berendezéseként is helytáll. A gyártó akár egyedi megoldások kivitelezését is vállalja, de ugyanekkora előny, hogy a rendszer később kis gyakorlással egyénileg is kezelhető, alakítható vagy akár bővíthető.

A legfontosabb eredeti Salgó elemek és kiegészítők ma már könnyen rendelhetőek a webshopból is. A webáruház használata elsőre kicsit nehézkes, de aki szerelt már össze Salgó polcot hamar kiigazodik logikájában. Kérdés esetén vegyük fel a kapcsolatot a gyártóval, ahol garantáltan vásárlócentrikus hozzáállással és szakértői tanácsokkal fognak segíteni minket.

Érdemes szólni a „majdnem” Salgó polcokról, amik hasonló elven működő csavarozható rendszerek, kedvezőbb árukhoz általában jóval kisebb teherbírás társul, stabilitásuk sokkal gyengébb. Minél jelentősebb terhelésnek teszünk ki ilyen polcokat, annál nagyobb problémát jelenthet gyenge minőségük, amik akár baleseteket is okozhatnak. A valódi Salgót a profillábak colos osztásáról és az azokba ütött Salgó vagy Dexion márkajelzésből ismerhetjük fel. Egy valódi és jól összeszerelt Salgó polc soha nem nyeklik-nyaklik.