Tuti tippek a tökéletes New York utazás megvalósításához

Tuti tippek a tökéletes New York utazás megvalósításához

New York a Föld egyik legvarázslatosabb városa, és ennek jó oka van. New York utazás szempontjából egy izgalmas, aktív vakáció ígéretével kecsegtet. A káprázatos fényeitől a nyüzsgő történelméig és kultúrájáig biztosan nem fogunk unatkozni egy városlátogatás alatt.

New York utazás megtervezése elsőre talán nyomasztó lehet, különösen akkor, ha először látogatunk el a soha nem alvó városba. New York utazás előtt érdemes kikutatni, hogy mik azok a helyek és élmények, amiket meg szeretnénk nézni vagy át szeretnénk élni.

A város látnivalói folyamatosan változnak, csakúgy, mint a belépési időpontok és a jegyárak. Ha nem akarjuk, hogy meglepetésként érjen minket, hogy nem tudunk ellátogatni egy olyan helyre, amit mindenképp meg szerettünk volna nézni, akkor mindenképp foglaljunk előre jegyeket! Szánjunk legalább egy-két órát a meglátogatni kívánt helyek feljegyzésére és a térképen való megjelölésére. Mindenképpen nézzük meg azt is, hogy mennyibe kerülnek egyes látnivalók, és hogy kell-e előre jegyet venni.

Ha már New Yorkban vagyunk csábító lehet minél több éttermi szolgáltatás kipróbálása. Viszont semmiképp sem érdemes kihagyni New York helyi ételeit.

Mindenképp érdemes kipróbálni egy híres dirty dog-t, egy bagelt, a clam chowdert (kagylóból készült sűrű leves), a sajttortát, a pizzát, a sült marhahúst és a pastramit.

New York kapcsán valószínűleg eszünkbe jut Manhattan is. Manhattanen kívül érdemes még meglátogatni Staten Islandet, Bronxot, Brooklynt és Queenst is. Megéri, és sokkal jobb képet ad a város kultúrájáról. Ráadásul a többi városrész nem annyira turista központú, mint Manhattan, így akár helyiekkel is találkozhatunk, miközben felfedezzük.

Persze, ha nem városlátogatásra adnánk vakáció gyanánt a fejünket, akkor elgondolkodhatunk például Punta Domingo csodás strandjain, és egy dominikai utazás foglalásán. A Dominika utazás tekintetében mégsem tűnik számunkra ideális választásnak, érdemes lehet átgondolni a sokszínű Mexikó utazás kedvünkre való lehet-e. Amennyiben nem tudunk választani az úticélok között, egy hajóút tökéletes kompromisszum lehet.