Milyen sarokkanapé illik a nappalinkba 2022-ben?

Milyen sarokkanapé illik a nappalinkba 2022-ben?

Minden év eleje a megújulásról szól, valami új kezdődik el. Ezt a megújulást érdemes magunkon kívül a környezetünkre is kiterjeszteni, és hol máshol kezdhetnénk, mint a nappaliban és azon belül is azzal a bútordarabbal, amit a legtöbbször használunk, ez pedig az ülőgarnitúra. Azonban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen kanapét érdemes választani, ha azt akarjuk, hogy 2022-ben is igazán modern ülőgarnitúra díszítse a nappalinkat?

1. HAJÓ kanapé

Ez egy U alakú kanapé tulajdonképpen, ahol mindkét oldalról benyúl egy plusz ülőfelület ezzel családias légkört teremtve. Általában ezek a kanapék kihúzhatóak is, ezért nem jelent problémát a vendégek elszállásolása sem.

2. Rejtett fotel kanapé

A kicsit kisebb lakásokba megfelelő bútordarab lehet egy ilyen, kettő az egyben típusú fotel kanapé. A lábtartó része a fotelnek felnyitható általában egy, de előfordulhat, hogy mindkét oldalon is, és így kanapévá alakítható, ami kisebb lakásokban és nappalikban mini franciaágy és segít a hatékony helykihasználásban.

3. Klasszikus L alak

A klasszikus L alakú sarokkanapé soha nem megy ki a divatból. Ez tulajdonképpen egy olyan sarokkanapé, ami minden színben és designban elérhető, elsősorban olyan otthonokba lehet ez tökéletes választás, ahol gyakran fordulnak meg a barátok és a család. Az L alak lehetővé teszi, hogy többen használják egyszerre a kanapét, és a kialakítása miatt mégis mindenki jól látható a társaságból. Ez a stílusú sarokkanapé természetesen kényelmesen igénybevehető a filmnézős estéken is.

2022 kanapé és matrac típusai többféle kivitelezésben is elérhetőek lesznek, vonalvezetés tekintetében például népszerű lesz (vagy inkább az marad) a körvonalas tervezés, az utóbbi időben is egyre több lekerekített kanapét, fotel és szekrényt találtunk a bútorkereskedésekben, ez idén sem fog változni. A használt anyagoknál egyre többször fog feltűnni minden, ami kényelmes és kuckózásra alkalmas: bársony, szőrös vagy csak nagyon puha elképesztően sikkes lesz idén. A fenntarthatóság és a vintage találkozása lesz az a trend, amikor a vásárlók ahelyett, hogy új bútorokat vennének inkább újítanak fel régebbi családi bútorokat.